Sunday, November 06, 2005

Tak, a je tma ako v rohu!!! Domnievam sa, ze toto je ta vec, pre ktoru Finsko nema vo svete image rajskeho miesta. :) Dnes som sa zobudila o pol 1, ehm, bolo sero , tak, zvyknuta na finske pomery si vravim, ze asi uz bude 9...ale kdeby...A co viac, odvtedy sa len stmieva a teraz je uz noc nocuca.
Holt, budem si asi musiet svietit vnutornym slnieckom. :)

Dnes je statny sviatok a povodne sme chceli mat vacsiu oslavu nasho nastahovania sa, ale kedze je vsetko zatvorene, bude tu take komornejsie stretnutie a palacinkopecenie, juch, tesim sa.
Dneska hram a bavi ma to velmi. Ani na mna nikto nebucha. Teda, nasi susedia, o to zvlastnejsie, ze ziadnych priamych nemame, lebo sa cez tyzden vystahovali, takze susedia ob-dom, nam predvcerom, ked Lydia hrala, zacali buchat o steny. Vravim si- no, cosi opravuju. Po pol hodine buchnia, zacali buchat na radiator. Dalsi vyvoj bol, ze zacali buchat hokejove rytmicke pasaze. Stale hlasnejsie a hlasnejsie. Tak si vravim, ze ci im nahodou nevadi to hranie. Ale to by bolo predsa divne. Tak Lydia hra dalej, susedia uz uplne trieskaju do radiatoru v dvojminutovych pasazach. Oni maju asi 50/60 rokov, a co viac- poznam sa s nimi, tak som z toho dostala taku pofidernu naladu. Si neviem predstavit 60 rocneho pana, svojho suseda, ako dve hodiny stoji s palickou nad radiatorom a bucha do nho buch buch buchbucbuch buchbuchbuchbuch buch buch, miesto toho aby prisiel a povedal nam: "Ticho!". No neni to zvlastne? Spoluziacky mi tvrdia, ze Fini vzdy skor zavolaju policiu, akoby mali zazvonit u suseov. No zvlastne, proste. Tak, ale dneska na mna nik neklopal. A este stale je tu moznost, ze sa im len nieco pokazilo... Pravdpodobnost tejto moznosti si ale netrufam odhadnut.


Idem cosi poupratovat, aby sa vecerni hostia neotocili pre dverach :)!
Papapapaapappapaapupuli!

3 Comments:

Blogger pingvii said...

Jee, ahoj Franti, dakujem :), no uznavam, ze vidiet ma v kuchyni ma v sebe istu davku dynamika (miestami adrenalinu). Vcera som znicila 1 (z 2) hrncov co mame.
Ugh.

11/07/2005 6:20 PM  
Anonymous Anonymous said...

a to sa ti ako podarilo?

11/08/2005 5:06 AM  
Anonymous Anonymous said...

Jinac, co rikas na tady toho pana? Docela natesene vyzera, ne? Asi se tesi nahoru anebo mu nieco tece do gati...
http://www.nasa.gov/multimedia/imagegallery/image_feature_394.html

11/08/2005 5:07 AM  

Post a Comment

<< Home